• Demo Image
  • Demo Image
  • Demo Image
  • Demo Image
  • Demo Image
  • Demo Image
  • Demo Image

Natječaj za dodjelu stipendija Korak u život

Najdugovječnija humanitarna akcija u Hrvatskoj koju organizira Rotary klub Zagreb Kaptol i ove godine dodjeljuje stipendije djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi

U sklopu naše humanitarne akcije Korak u život, koja je od 2008. godine jedna od najuspješnijih i najdugovječnijih humanitarnih akcija organiziranih na ovim prostorima, raspisan je natječaj za stipendiranje nove generacije studenata za akademsku godinu 2023./2024.

Mjesečni iznos stipendije je ove godine značajno povećan i iznosi  400,00 EUR, čime je vrijednost jedne petogodišnje stipendije porasla na 24.000,00 EUR.

Više od 200 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Hrvatskoj svake godine završi srednju školu, ali na žalost nema financijske mogućnosti za nastavak fakultetskog obrazovanja. Kako bi im pružio priliku za bolje sutra, Rotary klub Zagreb Kaptol nastavlja s humanitarnom akcijom Korak u život kojom im otvara mogućnost da se nastave obrazovati.

Korak u život predstavlja prirodu i temelj rotarijanskog djelovanja, jer promovira najviše društvene vrijednosti  - kulturu, obrazovanje i socijalnu osjetljivost. Zahvaljujući našoj humanitarnoj akciji u posljednjih 15 godina je osigurano više od 250 pojedinačnih stipendija.

Rok za podnošenje molbi zaključuje se 8. studenog 2023. godine, a odluku o dodjeli stipendija donosi Upravni odbor Rotary kluba Kaptol.

Upravni odbor

ROTARY KLUBA Zagreb -Kaptol

Rotary - HNS

Humanitarnu Akciju “Korak u Život” je prije 13 godina osnovao i pokrenuo Rotary Klub ZAGREB KAPTOL i do sada smo dodijelili 287 PETOGODIŠNJIH stipendija nezbrinutoj djeci i djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Zaklada VATRENO SRCE koju je osnovala i u potpunosti financira Hrvatska Nogometna Reprezentacija već par godina priskrbljuje nekoliko petogodišnjih stipendija. 

Zaklada VATRENO SRCE osigurala budućnost za četvoro nezbrinute djece. 

Kroz Akciju Korak u Život ćemo skupa sa HNS-om i Hrvatskom nogometnom reprezentacijom dodijeliti četiri petogodišnje stipendije tim mladim ljudima i pokazati da nisu zaboravljeni i sami.

Hvala prof.dr.Josipu Paladinu, hrvatskim reprezentativcima i HNS-u koji su ovim mladim ljudima dali nadu u bolji život.

Igor Tambić,

Predsjednik

RC ZAGREB KAPTOL

Natječaj za akademsku godinu 2023/2024
"Korak u život" odluka o dodjeli stipendija

Za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja ova internet stranica koristi kolačiće (eng. cookies). Kolačići su anonimizirani te u svakom trenutku možete kontrolirati i konfigurirati postavke kolačića u vašem Internet pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati u Politici zaštite privatnosti.