• Demo Image
  • Demo Image
  • Demo Image

Rotary District 1913 Croatia

Rotary District 1913 je dobrovoljna, samostalna i neprofitna udruga Rotary klubova na području Republike Hrvatske, koji su ujedno članovi organizacije Rotary International.

Prvi klub osnovan u Hrvatskoj je Rotary klub Zagreb koji je 23. listopada 1990. godine uključen u svjetsku Rotary zajednicu. Do danas je osnovano 55 klubova diljem Hrvatske koji okupljaju 1424 rotarijanki i rotarijanaca.

Nakon više od 20 godina uspješnog djelovanja naših klubova u sklopu regionalnog Distrikta 1910, odlukom Rotary Internationala, formiran je samostalni Distrikt 1913 koji podupire rad i razvoj klubova na području Hrvatske, prateći potrebe lokalnih zajednica, a u skladu s rotarijanskim načelima i zakonskim regulativama.

Povelju Distrikta 1913 osobno je uručio predsjednik Rotary Internationala g. Ray Klinginsmith prvom guverneru Distrikta 1913 dr. Ivi Husiću na svečanosti koja se održala u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, 18. lipnja 2011. godine.

Do sada su hrvatski Rotary klubovi ostvarili mnoge projekte i programe te tako pomagali stanovnicima Hrvatske, većinom iz vlastitih izvora, ali i kroz međunarodnu suradnju s drugim Rotary klubovima koji se rado odazivaju i materijalnim i osobnim sudjelovanjem.

Osnivanjem Distrikta 1913 hrvatski rotarijanci prihvatili su odgovornost i izazove ove velike i ugledne svjetske organizacije u samostalnom iniciranju i pomaganju po principima pravednog služenja zajednici.

Predstojeći događaji

www.rotary.hr

Za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja ova internet stranica koristi kolačiće (eng. cookies). Kolačići su anonimizirani te u svakom trenutku možete kontrolirati i konfigurirati postavke kolačića u vašem Internet pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati u Politici zaštite privatnosti.