POLITIKA ZAŠTITE PRIVATNOSTI

Rotary Club Zagreb Kaptol (dalje: RCZK) cijeni Vaše pravo na povjerljivost podataka te se obvezuje očuvati sigurnost podataka koje putem internet stranice prikupi. Vaši osobni podaci se prikupljaju i koriste samo na temelju podataka koje Ste dobrovoljno poslali RCZK putem e-mail poruke kao što su: ime i prezime, adresa, grad, e-mail adresa, godina rođenja i sl.) ili korištenjem internet stranice. Prikupljeni osobni podaci se čuvaju u elektroničkom obliku, te se primjenjuju sve odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bi se spriječila povreda osobnih podataka. Zaprimljene e-mailove s Vašim osobnim podacima ćemo koristiti samo u svrhu ispunjavanja Vaših zahtjeva.

 

KOLAČIĆI

Kako bi se osigurao ispravan rad internet stranice, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići (eng. cookies). Legitiman interes RCZK u korištenju kolačića je osigurati ispravan prikaz Internet stranice s ciljem neprestanog poboljšanja korisničkog iskustva. Kolačići na Internet stranicama RCZK su anonimizirani te se ne koriste s ciljem prikupljanja i pristupa korisničkim podacima.

Što su kolačići?

Kolačić je datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenoj Internet stranici. Pomoću kolačića ta stranica pamti vaše radnje i željene postavke (poput jezika, veličine fonta i drugih postavki koje se odnose na prikaz) tijekom duljeg razdoblja, pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku ili pregledavanju njegovih različitih stranica.

Kako koristimo kolačiće?

Kolačići mogu biti korišteni u svrhu prepoznavanja dolaska korisnika na Internet stranicu, kako bi zapamtio vaše preferencije s ciljem poboljšanja i pružanja personaliziranog korisničkog iskustva. Svi podaci prikupljeni putem kolačića koriste se sumirano za potrebe poboljšanja i optimalnog prikaza te svi kolačići koje serviramo su anonimizirani te na temelju njih ne možemo doći do osobnih podataka posjetitelja. Kolačićima možemo prikupljati podatke o upotrebi naših stranica – npr. podrijetlo/lokaciju posjeta, posjećene stranice, ključne riječi, trajanje posjeta, informacije o uređaju i informacije o posjetu korisnika.

Svrhe kolačića
  • Ispravan prikaz sadržaja;
  • Personaliziranje sučelja kao što je odabir jezika;
  • Parametri uređaja;
  • Razlučivost i vrsta zaslona;
  • Za prikupljanje statističkih podataka

Statističke podatke prikupljamo kako bismo poboljšali kvalitetu sadržaja te kako bismo bolje razumjeli potrebe korisnika te sukladno tome unaprijedili funkcionalnosti.

Kako treće strane koriste kolačiće?

U nekim slučajevima možemo raditi i s trećom stranom kako bismo vam pružili što kvalitetniji prikaz na našim stranicama, poput alata za mjerenje posjećenosti Google Analytics. Vlasnici pretraživačkih sustava informiraju vas o načinu upravljanja kolačićima. Više pročitajte na povezanim linkovima.

Za preostale pretraživače, molimo vas konzultirajte se s pripadajućom dokumentacijom koju vam pruža dotično trgovačko društvo u čijem je vlasništvu pretraživački sustav.

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića

Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više se možete informirati na sljedećim linkovima:

 

Brisanje osobnih podataka

Ukoliko želite obrisati osobne podatke koje ste nam dostavili, kontaktirajte nas e-mail porukom ili poštom.

Zadnja izmjena: 04.12.2018.

Za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja ova internet stranica koristi kolačiće (eng. cookies). Kolačići su anonimizirani te u svakom trenutku možete kontrolirati i konfigurirati postavke kolačića u vašem Internet pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati u Politici zaštite privatnosti.